Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a durva kémszoftver kitalálóját

2014. szeptember 30., kedd 16:17

Los Angelesben letartóztattak egy pakisztáni származású férfit, mert a gyanú szerint ő áll a StealthGenie nevű, mobiltelefonos kémszoftver mögött. A programot a 31 éves Hammad Akbar cége, az InvoCode árulta.

StealthGenie reklám

A StealthGenie elég hatékony alkalmazás, a vádak szerint képes arra, hogy rögzítsen minden telefonbeszélgetést az alkalmazást futtató telefon ötméteres körzetében, illetve szöveges üzenetek és emailek tartalmát is le tudja másolni, ha egyszer sikerül bejuttatni a célpont telefonjára.

A program természetesen az áldozat fényképeit és naptárbejegyzéseit is ellenőrizte anélkül, hogy a tulajdonosnak ez feltűnt volna. Az Androidon, Blackberryn és iPhone-on is futó alkalmazás feltelepítése nem távolról megy, de elég mindössze néhány percre megkaparintani a készüléket a sikerhez.

A hatóságok szerint a StealthGenie-hez hasonló programokkal kereskedni bűncselekmény, mert az ilyen programok főleg a családon belüli erőszak elkövetőit segítik abban, hogy a lehető legjobban rátelepedjenek áldozatuk életére és másokkal ápolt kapcsolataira.

Rovatok