Index Vakbarát Hírportál

Küldjön pénzt a Snapchattel, hátha ezt nem lopják el a hackerek

2014. november 18., kedd 10:19

A Snapchatről a legtöbben általában annyit tudnak, hogy az egy olyan alkalmazás, amivel elméletileg úgy küldhetünk képeket magunkról másoknak, hogy a kép maga rövid idő múlva törlődik a címzett telefonjáról.

Mostantól azonban pénzt is küldhetünk a barátainknak, és ez már nem tűnik el. Sőt, a világ legegyszerűbb módszerét kapják meg a felhasználók: az ember csak beírja egy üzenetbe, hogy „Itt van $5 ebédre”, és a program felismeri, hogy a küldő 5 dollárt küldene a címzettnek.

A tranzakciót a háttérben nem a Snapchat intézi, hanem a cég partnere, a Square nevű, mobilfizetésekre specializálódott kaliforniai vállalat. Amikor valaki regisztrál a Snapchat pénzküldős szolgáltatására, a Snapcashre, automatikusan egy Square-profilt is kap, így egyelőre csak annyi biztos, hogy a Square nagyon jól jár azzal, hogy kikanyaríthat egy szép szeletet a Snapchat naponta 700 millió képet és videót forgalmazó tortájából.

Nagy kérdés mondjuk, hogy mennyire megbízható a Snapchat, hiszen az elméletileg törlődő képekről is kiderült, hogy annyira nem törlődnek, hogy hackerek több tízezret meg is szereztek belőlük.

Az alapötlet amúgy akkor jött, amikor a Square vezérigazgatója, Jack Dorsey küldött egy levelet Evan Spiegelnek, a Snapchat vezérigazgatójának. A 2013 májusában küldött levélben csak annyi volt: tessék, itt van 25 dollár, azonban mindezt a cég új, Square Cahs nevű, a Snapcash-hez hasonló szolgáltatásában intézték, vagyis a levél tényleg 25 dollárt ért. A két cégvezető együtt dolgozta ki, hogy lehetne beledrótozni a Square Chash-t a Snapchatbe, és puff, hétfőn már el is indult az androidos alkalmazás, az iOS-re készített változatra még kicsit várni kell.

Rovatok