Index Vakbarát Hírportál

A Huawei ejtette a Windows Phone-t

2014. december 2., kedd 10:36

A Huawei idén jelentette be, hogy kétféle operációs rendszerrel (Android és Windows Phone) felszerelt telefont dobnak piacra, de a tervet később mégis elvetették. Bár a Huawei akkor nem indokolta a döntést, mostanra kiderült, hogy a cégnek a windowsos telefonokkal van baja.

A Seattle Times-nak adott interjúban a Huawei nemzetközi kommunikációs vezetője, Joe Kelly elmondta, hogy a cég korábban sem tudott pénzt csinálni a windowsos telefonokból, pedig kétféle modellt is a piacra dobtak. Ez lehetne akár az ő bajuk is, de Kelly úgy fogalmazott, hogy

soha senki nem keresett pénzt a Windows Phone-nal.

A Microsoft néhány hónapja ingyenessé tette a Windows Phone platformot a telefongyártóknak, de a Huawei már egy éve is gyengének nevezte a rendszert. A Microsoft azt is biztosítja, hogy kisebb gyártók is készíthessenek Windows Phone alapú eszközöket; ezek jellemzően gyengébb és olcsóbb eszközök; a cég minden eszközt megragad, hogy népszerűvé tegyék a platformot.

A Microsoft több kínai gyártóval is megállapodott windowsos telefonok gyártásáról - többek között a Foxconn-nal, a Lenovóval, a Longcheerrel és a ZTE-vel. A Huawei volt az első partnerük, aki parkolópályára tette a Windows Phone-t.

Rovatok