Index Vakbarát Hírportál

Kiszállhat a Sony a mobilgyártásból

2015. február 19., csütörtök 10:23

Teljes fordulatot tesz a Sony, és megszabadul azoktól az üzletágaktól, amelyek nem eléggé jövedelmezők - közölte Hirai Kazuo elnök-vezérigazgató szerdán. Első lépésként októberig kiszervezik az audio és videó üzletágat, tehát a cd, dvd és blu-ray lejátszókat más fogja majd gyártani.

A mostani 20 milliárd jenről annak huszonötszörösére, 500 milliárdra akarják növelni az üzemi nyereséget, és hogy ezt elérjék, a Playstationre és a kameramodulokra fognak koncentrálni. Ezzel a tervekkel igencsak megkérdőjeleződik a Sony tévéinek és mobiljainak sorsa, mert e termékek piacán kemény harc dúl az olcsó kínai gyártókkal. Hirai Kazuo beismerte, hogy foglalkoznak a kérdéssel, de ennél pontosabbat nem mondott.

Az biztos, hogy a barcelonai Mobil Világkongresszuson ott lesz a Sony, és ott lehetőségünk lesz többet is megtudni a hazánkban igen népszerű Xperiák sorsáról. 

Hirai már korábban elkezdte átszervezni a céget, ami a számítógépes részleg eladásával és a tévégyártás kiszervezésével kezdődött. Eközben több ezer dolgozótól is megváltak.

Rovatok