Index Vakbarát Hírportál

Az Apple és a Google is vinné a netes HBO-t

2015. március 5., csütörtök 12:19

Az HBO több céggel, köztük az Apple-lel és a Google-lel is tárgyal a jövő hónapban induló streaming szolgáltatásuk terjesztéséről. Az HBO Now a hírek szerint az áprilisi Trónok harca premierjével indul majd, és havi 15 dollárba fog kerülni.

A szolgáltatást a tavaly októberi bejelentés óta nagy várakozás övezi, mert neten keresztül teszi elérhetővé az HBO minden tartalmát, így a csatorna olyanokat is elérhet, akik nem szeretnének vagy nem tudnak előfizetni a kábelszolgáltatásra – becslések szerint akár 70 millió új előfizetőt. (Az eddigi streaming szolgáltatása, az HBO Go is csak a tévés előfizetők számára volt elérhető.)

Az International Business Times értesülései szerint a csatorna fő partnere az Apple lesz, de a Bloomberg arról ír, hogy legalább öt céggel folynak a tárgyalások, és az Apple mellett például a Google-lel és a digitális video felvevőket gyártó Tivóval is egyezkedik az HBO.

Decemberben írtuk meg, hogy a csatorna stratégiát váltott, és a saját fejlesztésű, Maui nevű projektjük helyett külső cégre bízták a Now fejlesztését. Ehhez hozzájárulhatott, hogy az előd HBO Góval kapcsolatban (amely nem azonos a nálunk használt, azonos nevű, de magyar fejlesztésű szolgáltatással) technológiai problémák merültek fel, aminek következtében a csatorna magyar származású technológiai igazgatója, Berkes Ottó le is mondott.

Rovatok