Index Vakbarát Hírportál

Tesztelték a Warrior új lövegtornyát

2015. április 22., szerda 10:33

A brit hadsereg nemrég tesztelte a régóta rendszerben álló harckocsi, a Warrior legújabb módosításait. A Skóciában tartott gyakorlaton a Lockheed Martin által fejlesztett új lövegtornyot tesztelték; ezt a Lockheed ampthilli fejlesztőközpontjában tervezték és gyártották.

A Warrior páncélozott harckocsikat 1988-ban állította rendszerbe a brit hadsereg. A különböző variánsaiból nagyjából ezer példány készült; ebből 789-et a britek a mai napig használnak, 254-et pedig a kuvaiti hadseregnek adtak el. A lánctalpas járműveket azóta is folyamatosan fejlesztik: 2007-re 350 harckocsit szereltek fel hőkamerával és éjjellátó berendezésekkel.

A Warrior harckocsik modernizációja része annak az egymilliárd fontos megállapodásnak, amit a brit hadsereg kötött az amerikai General Dynamicsszel. Ennek keretében új lövegtornyokkal szerelik fel a Scoutokat és a Warriorokat; az utóbbit kiegészítik egy 40 milliméteres ágyúval is. A rendszerben álló 700 Warriornak nagyjából a felét fogják átépíteni a Lockheed ampthilli központjában.

Rovatok