Index Vakbarát Hírportál

Óriási összegű befektetést szerzett a Spotify

2015. május 2., szombat 16:05

További növekedéshez gyűjtött tőkét a Spotify, és nem is keveset. A zenéket sugárzó szolgáltatás 350 millió dollárhoz jutott, és ennek a legnagyobb része a Goldman Sachs befektetési banktól származik - írja a CNBC amerikai hírportál. A vállalat piaci értéke ezzel körülbelül 8 milliárd dollárra nőtt, ami kétszerese a nagy rivális Pandora értékének.

A Spotify most havonta 60 millió fehasználót szolgál ki, és közülük 15 millióan fizetnek elő az extra funkciókra. A lemezkiadók - akik közül néhányan a Spotify befektetői - azt szeretnék elérni, hogy a vállalat fókuszáljon a fizető ügyfelekre, hogy nőjön a forgalma. A Spotify nem akarta kommentálni az értesüléseket.

Ezen a piacon egyre nagyobb a tolongás. A riválisok közül nálunk talán a Deezer neve a legismertebb, de ott van még a Rdio, a Google Play, és a nemrég elindított Tidal is, amely a kiváló hangminőségével a vájtfülű zenerajongókat akarja magához csábítani. Sokan arra számítanak, hogy az Apple is belép erre a piacra a tavaly megvett Beats Music szolgáltatással.

Rovatok