Index Vakbarát Hírportál

Androiddal érkezik az Nvidia Shield konzol

2015. május 29., péntek 16:01

Az Nvidia messzire merészkedett a fő tevékenységének számító csipgyártástól, egyik új célja a nappalik meghódítása. A csütörtöki Google I/O fejlesztői konferencián bemutatott Shield konzol kétszáz dolláros változatában 16 GB flashmemória van, háromszáz dollárért azonban már 500 GB-os háttértárat ad az Nvidia.

Bár a Shield Tegra X1 csip 256 grafikus magja és többmagos 64 bites processzora kiváló teljesítményt biztosít a játékok futtatásához, az Nvidia nem a konzolokkal állítja párba az eszközét, hanem inkább a többi médialejátszóval, az Apple TV-vel és az USA-ban népszerű Rokuval. A felhőben futó és a letöltött játékok futtatásán kívül a Shield zenék és 4K mozifilmek lejátszására használható – az utóbbiakat akár 60 fps sebességgel is, a bitang erős a processzornak köszönhetően.  

A konzolhoz 50 dollárért lehet venni olyan távirányítót, hogy hangutasításokkal tudjunk webes keresést indítani filmekre és zenékre. A doboz 802.11ac típusú wifire és gigabites vezetékes hálózatra tud csatlakozni, és van benne microSD kártyahely, hogy a saját videóinkat is könnyen le tudjuk játszani.

Rovatok