Index Vakbarát Hírportál

10 millió ingyenwifit telepít a Microsoft

2015. június 5., péntek 12:31

A Google és a Facebook azon dolgozik, hogy a még be nem kötött területekről egyre több új felhasználót hozzon, ezért például ballonokkal vagy drónokkal vinnének internetet Afrikába. A Microsoftnak is megvan a saját internettel kapcsolatos stratégiája: azt szeretnék, ha állandóan online lennénk, még akkor is, ha éppen utazunk.

A cég 10 millió wifi hotspotot telepítene 130 országba. Az egyszerűség kedvéért Microsoft Wifinek elnevezett szolgáltatás nemcsak Windows 10-zel vagy Windows Phone-on működik majd, hanem kompatibilis Iphone-nal, Androiddal, Maccel is.

Egyelőre részleteket nem közölnek a szolgáltatásról, azt viszont megerősítették, hogy ez lesz a neve, és tényleg dolgoznak rajta. Az új információkat a microsoftwifi.com oldalra rakják majd fel. A szolgáltatásba egyszer kell majd bejelentkezni, innentől automatikusan felcsatlakozik majd azokra a helyekre, ahol ilyen hotspotok vannak.

A rendszer hasonlónak  tűnik a SkypeWifihez, itt a fizetős Skype-felhasználók csatlakozhatnak wifihez a világ több pontján. Az ingyenes wifi használatához első körben valamilyen Microsoft-termék vásárlása kell majd, például egy Office 365 előfizetés.

Rovatok