Index Vakbarát Hírportál

Kirúgásokkal rázza fel magát a Microsoft

2015. június 18., csütörtök 11:59

Nagy átszervezésekbe kezdett Satya Nadella a Microsoftnál, hogy "a személyi állomány jobban passzoljon az cég stratégiájához". A vezérigazgató egy csütörtök reggeli memóban jelentette be, hogy két egykori Nokia-vezető is távozik a cégtől.

Elhagyja a céget Stephen Elop, aki korábban éppen a Microsofttól ment át a Nokiához, majd levezényelte utóbbi telefonos részlegének felvásárlását. Szintén távozik Jo Harlow, aki Eloppal együtt érkezett.

Nagyobb hatalmat kap viszont Terry Myerson, aki eddig a Windowsért felelt, most viszont a cég operációs rendszerét futtató összes hardver is az ő felügyelete alá került. Ettől a Microsoftnál feltehetően az Apple-éhez hasonló, nagyobb összhangot várnak a hardver és a szoftver között. Szintén újabb területet kap Soctt Guthrie, aki eddig a cég felhőszolgáltatásait vezette.

Az átszervezés időzítése nem meglepő, hiszen éppen a költségvetési év végére esik, de ahogy a Techcrunch is megjegyzi, a változások jelzésértékűek, hiszen azt mutatják, hogy a cég még határozottabban elköteleződik az új – eddig sikeresnek tűnő – stratégiája felé, amely a mobileszközök és a szoftver összecsiszolása mellett a felhő kiemelt szerepére épít.

Rovatok