Index Vakbarát Hírportál

Sokkal nagyobb, sokkal jobb képeket posztolhatunk majd az Instagramra

2015. július 7., kedd 22:23

Az eddig megszokott 640x640 pixeles felbontás helyett már jóval nagyobb, 1080x1080 pixeles felbontásban tárolja a most feltöltött képeket az Instagram, írja a Verge.

A változtatást az újság egyik olvasója, Alejandro de la Torre szúrta ki, később pedig – a Verge újságírójának kérdésére – az Instagram egyik szóvivője is megerősítette az észrevételeket. Állítólag múlt hét óta tárolnak nagyobb felbontással képeket, az újítás pedig az androidos és az Apple-készülékeken egyaránt észlelhető.

Iparági szakértők szerint az örömhír persze hátrányokkal is járhat: az Instagram használata ezzel bizonyára jóval nagyobb adatforgalmat generál majd, és talán némileg lassabb is lesz majd.

Ha le szeretnénk tesztelni az újítást, a böngészőnkben nyissuk meg az Instagram-profilunkat, egy jobb klikkel nézzük meg az oldal forráskódját, ott pedig a CTRL+F billentyűkombinációval keressünk rá a jpeg-fájlokra. Válasszuk ki egy frissebb felvételünk URL-jét, másoljuk ki, majd illesszük be egy másik lapon, és máris megtapasztalhatjuk a közel kétszer olyan jó felbontású képeket!

Rovatok