Index Vakbarát Hírportál

Új Nexus telefont mutathat be a Google

2015. július 10., péntek 10:20

Az Information jelentése szerint a Google hamarosan egy új Nexus telefon gyártásába kezdhet. Ebben még nincs semmi különös, de ha hihetünk a pletykáknak, a Google a Nexus-széria történetében most először bízná a gyártást kínai cégre. A kiválasztott partner ugyanis a Huawei lehet, és az új telefont már ősszel piacra dobnák.

A pletykát nem most hallhatjuk először. Az International Business Times júniusban említette – a cég egyik angliai munkatársára hivatkozva –, hogy a Google és a Huawei együttműködnek egy új telefon gyártásában. Az Android Police még májusban túrta elő egy kódrészletből, hogy a Google két Nexus telefont is piacra dobhat: egy 5,7 hüvelykes képernyőjű készüléket, amit a Huawei gyárt, illetve egy 5,2-es modellt, amit az LG-re bíznának.

Az Information cikke szerint az együttműködésből mindkét cég profitálhat: a Huawei segíthet a Google-nek abban, hogy megvethesse a lábát Kínában, ahol a szigorú kormányzati szabályozások miatt a Google nem tudott akkora sikert aratni a keresőjével és az alkalmazásaival, mint nyugaton. Egy Nexus telefonnal viszont a Huawei tudna érvényesülni az amerikai és európai piacon, ahol a Google van otthon.

A két utolsó Nexus modellt – a Motorola Nexus 6 telefont és a HTC Nexus 9 tabletet – tavaly októberben jelentette be a Google. Nem zárható ki, hogy hamarosan új eszközökkel bővül a repertoár.

Rovatok