Index Vakbarát Hírportál

Új platformokon fut a Playstation Now

2015. augusztus 4., kedd 12:04

A Sony is ráfekszik a streamerbizniszre: a Playstation Now tavaly októberben indított bétatesztje után a szolgáltatás mostanra Playstation Vita kézikonzolon, illetve a Playstation TV médiaszerver-konzol hibriden is elérhető. A videojátékok Netflixeként reklámozott Now Playstation 3-on és Playstation 4-en már korábban is futott (sőt, néhány Samsung okostévén is).

A Playstation Now eredetileg jóval drágább lett volna, de a Sony 19,99 dollárra csökkentette a szolgáltatás havidíját, és a felhasználói felületen is javítottak. Kérdés, hogy ez mekkora vásárlásösztönző lehet, mert az elérhető játékkínálat még mindig szegényes. A Sony 7 napos próbalehetőséget is kínál, így azt is megnézhetjük, hogy elég gyors-e az otthoni hálózatunk a játékok zökkenőmentes futtatásához.

A Sony három éve vásárolta fel a Gaikai streamszolgáltatót, 380 millió dollárért. A Gaikait eredetileg azért hozták létre, hogy egy videojátékok streamelésére alkalmas platformot hozzanak létre - vagyis nagyjából ugyanazért, amiért a Sony is felvásárolta őket. A technológia akkoriban még kiforratlan volt, így az új formátumban kevesen bíztak. Valószínű, hogy a Sony pénze nélkül ők is úgy jártak volna, mint az Onlive, ami a Gaikait megelőzve kínálta nagyjából ugyanazt a szolgáltatást, de mára ők is beleálltak a földbe. A romjaikat – a technológiai szabadalmakat és a szolgáltatáshoz kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat – idén áprilisban a Sony szedegette össze.

Rovatok