Index Vakbarát Hírportál

Szól a Bing, ha átverésre kattintunk

2015. augusztus 7., péntek 09:03

Nagyon kevés indokot tudnánk felhozni a Microsoft keresője, a Bing használata mellett, de van egy új funkció, amit érdemes lenne átvennie a versenytársaknak is.

Egy új funkció ugyanis figyelmezteti a felhasználókat, ha azok olyan internetes oldalra tévednének, amelyekről az amerikai gyógyszerészeti hatóság megállapította, hogy hamisított gyógyszert árulnak, vagy egyszerűen csak hazudnak a forgalmazott termékek hatásairól.

A Bing a hatóság nyilvános listáját használja alapként, a megjelenő üzenet pedig ahhoz lesz hasonló, amit a Bing (és más keresők) akkor dob fel, mikor ártó szándékú kód van a megbízhatatlan oldalon. A felhívás nem csak a veszélyekre figyelmeztet, hanem olyan linkeket is ajánl, amelyeken a biztonságos internetezéssel, illetve a gyógyszerhamisítványok és az egészségügyi átverések kivédésével találnak információt a netezők.

Hasonló lista és funkció készítése itthon sem lenne lehetetlen, és elég nagy szükség is lenne rá. Az internet magyar része is tele van csodát ígérő hamisítványokkal, illetve hazugságok és ferdítések miatt többször is megbírságolt cégekkel, így itthon is lehetne segíteni azokat, akik a betegségükkel kapcsolatban használják a keresőket. Ráadásul az is nyilvános, hogy kiket büntettek meg, a Gazdasági Versenyhivatal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, vagy épp a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság döntései mind elérhetők évekre visszamenően, már csak egy használható listát kellene összeállítani.

Rovatok