Index Vakbarát Hírportál

Kijutott az erdőbe a Terminator

2015. augusztus 18., kedd 11:09

Igazán nem szeretnénk riogatni, sőt, éppen ezért szólunk előre, hogy senki se kapjon agyvérzést, amikor benyit az ajtón egy zümmögő robotgepárd, vagy szembejön az erdőben egy humanoid gépszörny. Figyeljünk oda a Google-re, mert az általa megvett robotfejlesztő cég, a Boston Dynamics gépei egyre komolyabb dolgokra képesek.

Boston Dynamics' Atlas Robot Tested Outside

A Google közéttett egy videót a majdnem kétméteres Atlas nevű robotról, ahogy a szerkezet tájfutókat is megalázó sebességgel rohangált a fák és a bokrok között. A százötven kilós monstrum alumíniumból, acélból és titánból álló teste alatt csak úgy recsegtek-ropogtak az ágak.

A kocogással természetesen nem a környékbeli medvéknek akarták jelezni, hogy erről a területről jobb, ha lemondanak, hanem a robotika szakértőinek demonstrálták, hogy a robot ebben a kiszámíthatatlan környezetben is képes  talpon maradni.

Egyetlen szerencsénk, hogy a hidraulikus gépezet energiaellátását még nem sikerült mobilizálni, ezért az Atlas egy jó hosszú pórázon futott, arról kapta az áramot. Persze a Boston Dynamics mérnökei már dolgoznak a teljesen önálló változaton. 

Rovatok