Index Vakbarát Hírportál

A Microsoftnak megint van egy jó ötlete (de tényleg!)

2015. augusztus 25., kedd 12:10

Volt a Microsoftnak az a zseniális ötlete, hogy annyira elébe megy a trendeknek, hogy az egész Windows 8-at a tabletes-érintőképernyős irányításnak rendeli alá. Ez annyira zseniális volt, hogy a Windows 10-ben már ki is hátráltak az előbb említett irányítást jelentő, a világ utálatát kiváltó csempés kezdőlapból, és visszahozták azt, ami működik: a Start menüt.

Na, most megint van egy jó ötletük: e-inkes kijelzőt tettek a cég Surface nevű tabletjéhez tartozó billentyűzetbe. Az e-inkes kijelző az, amit az e-könyvek és a Pebble nevű, nagy sikerű okosóra is használ. Alacsony fogyasztás, minden megvilágításban jó láthatóság és papírszerű hatás - tulajdonképpen ez a három dolog az, ami miatt jó ötlet bárhová érintésérzékeny e-papírt tenni, és a Microsoft épp ezzel kísérletezik.

DisplayCover

A DisplayCover elnevezésű, egyelőre csak prototípusként létező kiegészítőben a billentyűzet fölé tették az e-papíros kijelzőt. A használata elég jól igazítható az aktuális helyzethez, hiszen bármit meg lehet jeleníteni rajta, ami 1280-szor 305-ös felbontásban hirtelen az ember eszébe jut. Plusz funkciókat adó, illetve az alkalmazás használatát megkönnyítő és gyorsító gombokat, egy felületet a kézírás beviteléhez, de akár futtathatunk is külön alkalmazásokat, ahol nem feltétel a gyorsan változó kijelző, például egy számológép vagy egy Twitter.

A DisplayCover sorozatgyártásáról még nincsenek hírek, az sem valószínű, hogy akár csak a következő Surface-ben megjelenik a megoldás.

Rovatok