Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Nintendo új elnöke

2015. szeptember 14., hétfő 13:11

Kimisima Tacumi a Nintendo új elnöke. A japán játékcég korábbi vezetője, Ivata Szatoru júliusban halt meg, azóta keresték az utódját. A 65 éves Kimisima eddig a cég ügyvezető igazgatója és HR-vezetője volt, korábban pedig az amerikai részleget vezette. 

Az új elnök még 2000-ben került a Nintendóhoz mint a céghez szorosan kötődő The Pokémon Company pénzügyi vezetője. Ez a múltbeli tapasztalan még jól jöhet a közeljövőben, hiszen épp a Pokémon Go nevű kiterjesztettvalóság-játék lehet a Nintendo következő nagy dobása.

Az Ivata halála óta a céget átmenetileg irányító Takeda Genjo és Mijamoto Sigeru továbbra is fontos szerepet fog játszani a Nintendo életében. Takeda technológiai főmunkatárs, a Super Mario Bors. és a Legend of Zelda legendás atyjaként ismert Mijamoto pedig kreatív főmunkatárs lesz. Az, hogy ők hivatalosan is az elnök közelében maradnak, azért is lehet, hogy betöltsék a híresen játékfejlesztői mentalitású Ivata után maradt űrt, Kimisima ugyanis a hírek szerint kevésbé technológiai irányultságú vezető.

Rovatok