Index Vakbarát Hírportál

Számítógépes hiba miatt állnak az American Airlines gépei

2015. szeptember 17., csütörtök 20:34

Számítógépes hiba miatt eltiltották a repüléstől az American Airlines, a világ legnagyobb légitársasága jártait az általa használt három legforgalmasabb belföldi légikikötőben - közölte csütörtökön az amerikai légügyi hatóság (FAA).

Az American gépeit a chicagói O'Hare repülőtéren, valamint Fort Worth-Dallasban és Miamiban nem engedik felszállni - írja az MTI. Az intézkedés a társaság szóvivője szerint a nemzetközi járatokat nem érinti.

Öt járatot töröltek, 262-t pedig késleltetnek. A légitársaság közleményben kért elnézést az utasoktól a fennakadásért és a zavar mielőbbi elhárítását ígérte.

A műszaki hiba kevesebb mint egy hónappal azt megelőzően következett be, hogy befejezik az American és leányvállalata, a US Airway menetrendjének összehangolását és hogy az utóbbi brandet kivonják a forgalomból. A technikai rendszerek kombinálása más légitársaságok esetében is fennakadásokkal járt. A United Airlinesnál például, amely 2010-ben olvadt össze a Continental Airlinesszal, idén nyáron kétszer is volt hasonló, nagy leállás.

Rovatok