Index Vakbarát Hírportál

Az Acer is felszállt a Windows 10-vonatra

2015. október 13., kedd 08:11

Néhány nappal azután, hogy a Microsoft megnyitotta a sort a sajátmárkás készülékeivel, a többi gyártó is elkezd előállni a maga Windows 10-es eszközeivel. Az első a sorban az Acer, a tajvani cég egy tablet-laptop hibridet, egy egybeépített pécét és egy okostelefont is bemutatott.

A cég szerint mindhárom eszköznél különösen figyeltek arra, hogy ki tudják használni a Microsoft legújabb operációs rendszerének legfontosabb újításait, vagyis a Cortana digitális asszisztenst, az Edge böngészőt és a Continuum nevű funkciót, amely a Windows 10 különböző elrendezései közötti gyors váltásért felelős, ha külső hardvereket csatlakoztatunk az eszközhöz.

A Continuum éles próbája miatt a legfontosabb az Aspire R 14 nevű hibrid, 14 hüvelykes kijelzővel és szálcsiszolt fémes vázzal érkezik, és a 360 fokban visszahajtható kijelzője négyféle használati módot is lehetővé tesz. Emellett hatodik generációs Inter Core processzorral, akár 8 giga DDR3L memóriával és SSD tárhellyel lesz felszerelve. Amerikába 699 dollártól, Európában jóval drágábban, 799 eurótól lehet majd kapni.

Az Aspire Z3-700 nevű egybeépített hordozható gép érintőkijelzőse 17,3 hüvelykes és full HD felbontású lesz, és öt órát bírja majd az akkuja.  A harmadik bemutatott készülék a Liquid Jade Primo nevű, 5,5 hüvelykes okostelefon volt.

Rovatok