Index Vakbarát Hírportál

Budapest nem túl digitális város

2015. október 22., csütörtök 10:52

Egyre több a magyar startup, mert az itt alapított Prezi inspiráló példakép a hazai vállalkozók számára - állapítja meg az European Digital City index weboldala, ahol a kontinens legmodernebb városait rangsorolták. Az is előnyös, hogy Budapesten van az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) központja.

Tulajdonképpen jó úton haladunk affelé, hogy hazánkban is jókora digitális vállalkozói kör fejlődjön ki, de még bőven vannak megoldatlan problémák. Például az, hogy a magyar vállalkozások még mindig nehezen jutnak tőkéhez.

A városok rangsorában - erről az interaktív térkép ide kattintve érhető el - Budapest csupán a 22. helyet szerezte meg, és alig van olyan szempont, ami alapján előrébb tudnánk sorolódni. Prága és Bécs messze előttünk van digitális fejlettségben, hogy csak a közeli szomszédokat említsük, és nem túl meglepő, hogy London, Amszterdam, Stockholm, Helsinki és Koppenhága áll az élen.

A városokat sokféle szempontból vizsgálták, belevéve többek között az online tranzakciók számát, a kulturális sokszínűséget, az internetes sávszélességet, a vállalkozók rendelkezésére álló tőkealapokat és az életminőséget.

Rovatok