Index Vakbarát Hírportál

A Facebook belenéz a telefonos fotóinkba

2015. november 10., kedd 14:50

Már régóta érzékeljük, hogy létezik a Facebook arcfelismerő algoritmusa, segít bejelölni az ismerőseinket a képeken - de a közösségi oldal azt szeretné, ha ennél sokkal jobban beépülne a szolgáltatás. 

A Facebook új megoldást vezet be csevegőjében, a Messengerben: a Photo Magic átnézi a telefonnal készült képeket, felismeri az ismerősöket, aztán megkérdezi, hogy nem akarjuk-e elküldeni nekik a programon keresztül a képeket, amiken rajta vannak. A szolgáltatás egyelőre az ausztrál androidos felhasználóknak érhető el, de pár napon belül jön Iphone-ra is, meg több országra is.

A Facebook saját megfogalmazása szerint „nagyon bonyolult és stresszes problémát oldanak meg”, miszerint elfelejtjük elküldeni a fotóinkat ismerőseinknek vagy csak nincs rá időnk. Mivel az arcfelismerés össze van kötve a Facebookkal, ez mostantól elég egyszerű lesz, ha pedig többen vannak a képen, egyből csoportüzenetet ajánl majd fel.

A Messengert külön alkalmazásként havi 700 millió felhasználó használja. A Photo Magicet külön kell majd bekapcsolni, nem automatikusan érkezik. A beállításokban egyébként kikapcsolható, hogy más emberek be tudjanak jelölni minket. 

Rovatok