Index Vakbarát Hírportál

Telepítés nélkül is használhatunk alkalmazásokat

2015. november 19., csütörtök 14:21

A Google egy új szolgáltatást mutatott be Google nevű appjában, amellyel a felhasználók letöltés nélkül is ki tudnak próbálni új alkalmazásokat. Ha például a keresőben találunk egy alkalmazást, amely felkelti a felhasználó érdeklődését, ki tudja próbálni, hogy tényleg tetszik-e neki az és nem kell feltétlenül letöltenie.

App Streaming a neve ennek az új funkciónak és egyelőre csak néhány kiválasztott alkalmazással működik. Ezek főleg valamilyen szolgáltatást nyújtó appok, mint a Hotel Tonight, Chimani, Daily Horoscope, New York Subway.

A Google már korábban megengedte fejlesztőknek, hogy alkalmazásuk webes felületéről rögtön magában az alkalmazásba ugorjanak a felhasználók. A mostani fejlesztés ennek a továbbgondolása, az alkalmazás megnyitása helyett egy streamelt változatot nyitnak meg, ahol ki lehet próbálni néhány dolgot.

A streamelt változat az eredetihez nagyon hasonló lesz annak ellenére, hogy maga az alkalmazás ugye nincs rajta a telefonon. A szolgáltatás egyelőre még csak kísérleti verzióban van, de állítólag bármelyik Google Playen lévő alkalmazással működhet.

Rovatok