Index Vakbarát Hírportál

Egyszemélyes repülőszerkezetet építettek szingapúri diákok

2015. december 8., kedd 13:59

Mindig is szeretett volna egy bármikor előkapható, személyes repülőszerkezetet, hogy azzal repüljön találkozóról találkozóra a városban? Még az is lehet, hogy megvalósul az álma, szingapúri diákok ugyanis megtették az első lépést efelé.

A National University of Singapore diákjai építettek egy szerkezetet, amely egyetlenegy pilótát tud szállítani. A propelleres szerkezetnek azonban vannak hátrányai is, legfeljebb 70 kilogrammos lehet a pilóta és egyelőre csak öt percig képes a levegőben maradni.

A Snowstorm (Hóvihar) névre keresztelt repülő szerkezetnek csak prototípusa van. A diákok először kicsinyített mását építették meg a szerkezetnek, ezen javítgatták a tesztek alatt felmerülő hibákat. Összesen 24 motor segíti a levegőbe emelkedést, mindegyik motor 76 centiméter átmérőjű propellert mozgat. A pilóta közében ül, ötpontos biztonsági övvel bekötve.

Az irányítást úgy alakították ki, hogy a teljesen kezdőknek is könnyű legyen repülni. Van egy vészgomb is, amellyel azonnal landolni lehet, ha a pilóta elveszítené az uralmat a szerkezet felett.

Rovatok