Index Vakbarát Hírportál

Percek alatt lemerül az 5,5 millió forintos légdeszka

2015. december 31., csütörtök 08:17

A Vissza a jövőbe 2015-ös évfordulója miatt pillanatok alatt slágertermékké váltak a légdeszkák, de ha el akarjuk kerülni a lángra kapó, és valójában még csak nem is lebegő eszközöket, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Türelmesnek is kell lenni, mert sokkal hosszabb ideig kell lecövekelni a konnektor mellett, mint ahány percet a levegőben tölthetünk.

A jobb esetben űripari beszállítóként tevékenykedő, drónokat és rakétákat gyártó Arca Space Corporation rakta össze az ArcaBoard nevű légdeszkát, melyet 35 erős ventilátor tart távol a talajtól, és a kezünkben lévő okostelefonnal tudjuk vezérelni. Persze nem bíznak mindent a felhasználóra, beépített stabilizátor tartja egyenesben a deszkát.

Mindez csupán 19 000 amerikai dollárba, átszámítva körülbelül 5,5 millió forintba kerül. A levegőben való száguldozást azonban igencsak tágan kell értelmezni, mert a beépített akkuk 6 perc alatt lemerülnek, és legfeljebb 20 km/órás sebességet érhetünk el, tehát egy lábbal hajtott rollerrel kacagva megelőznek minket.

Rovatok