Index Vakbarát Hírportál

Pentagon: Tessék minket meghekkelni!

2016. március 3., csütörtök 09:05

A Pentagon külső szakértőket, lényegében profi hekkereket vár, hogy próbálják feltörni a rendszereiket, írja a BBC. Az amerikai védelmi minisztérium először teszteli ilyen módon a kiberbiztonsági intézkedéseit.

Nagy cégek rendszeresen fordulnak ilyen kéréssel nem kártékony szándékú hekkerekhez, hogy aztán megtalálják nekik a gyenge láncszemeket a biztonsági rendszereikben.

A Pentagon eddig is tesztelte már a rendszereit saját szakértőkkel, de most egy sokkal szélesebb körben akarják vizsgálni a biztonsági intézkedéseket.

A Pentagon jelezte, hogy a Hekkeld meg a Pentagont program keretében akár fizetni is kész a felkért hekkereknek. Azt várják, hogy több ezren jelentkeznek majd az áprilisi rajt előtt.

Ashton Carter védelmi miniszter szerint ezzel az innovatív kezdeményezéssel megerősítik digitális védelmüket, és végső soron a nemzetbiztonságot is.

Azonban a Reutersnek jelezték tisztviselők, hogy a legfontosabb rendszerek és fegyverprogramok egyelőre biztosan kimaradnak a kezdeményezésből, csak kiválasztott számítógépes hálózatokról és alapvetően több nyilvános honlapról lesz szó első körben.

Rovatok