Index Vakbarát Hírportál

Bárki építhet HoloLens sisakot

2016. június 2., csütörtök 00:21

A virtuális és a kiterjesztett valósághoz megjelenítéséhez is szükség van valamilyen operációs rendszerre, és a Microsoft azt szeretné, hogy ezt is Windowsnak hívják. Ennek érdekében a redmondi szoftvercég bejelentette, hogy a méregdrága, egyelőre csak fejlesztők által tesztelt HoloLens sisak operációs rendszerét más hardvergyártók számára is elérhetővé teszi.

A Windows Holographic az egységes Windows platform alapjaira épült, ám a központi összetevők néhány speciális kiegészítőt kaptak, ezek kezelik a virtuális és kiterjesztett valóságot (VR és AR) megjelenítő sisakok mozgását, hangvezérlését, a kézmozdulatokat felismerő alrendszereket és a 3D térképeket készítő modulokat. 

Most még azt sem tudni, hogy a HoloLensnek lesz-e egyáltalán fogyasztói változata, vagy a Microsoft a mostani bejelentéssel arra utalt, hogy ezt a piacot teljes egészében meghagyja a gyártópartnereknek. Azoknak, akik most windowsos laptopokat és asztali gépeket állítanak össze. Ezek a cégek biztosan örülnek, hogy beszállhatnak egy új, jobban jövedelmező bizniszbe, mert a hagyományos pc-ipar már nagyon roskadozik.  

Rovatok