Index Vakbarát Hírportál

Felfedezett egy hibát, FBI-ügynökök rohanták le

2016. június 2., csütörtök 14:46

Állítólag támadó fegyverekkel felpakolt FBI-ügynökök rohanták le annak a biztonsági szakértőnek az otthonát, aki észrevette, hogy 22 ezer fogászati páciens adatai nyilvánosan fent vannak az interneten – írja a Daily Dot.

Justin Shafer lakását még kedden rohanták le, reggel 6:30-kor, amikor ő, felesége és két kis gyereke is aludt. Először csöngettek, aztán erősen kopogtak az ajtón. „Először azt hittem, meghalt az apám, de aztán láttam a kék-vörös villogást” – mondta.

Kinyitotta az ajtót, és 12-15 ügynök állt szembe vele, egyikük fegyvert fogott rá. Megbilincselték, kilencéves lánya közben sírt, de az ügynökök nem foglalkoztak a gyerekekkel. Kivitték a megbilincselt férfit, aki ekkor még mindig nem tudta, miért történik mindez. Ezután lefoglalták az összes számítógépét, eszközeit, még Dentrix fogászati magazinjait is.

Shafer még februárban fedezte fel, hogy egy Eaglesoft nevű, beteglapokat kezelő cég fájlszervere nyitva maradt, és bárki hozzáférhetett az érzékeny adatokhoz. Shafer felvette a kapcsolatot a DataBreaches.net nevű, adatszivárgásokkal foglalkozó oldallal, hogy név nélkül értesítsék az érintetteket. Miután az adatokat biztonságba helyezték, a szakértő leírta, milyen problémákkal találkozott, például be volt írva a kódba az adatbázis-hozzáférés az Eaglesoft szoftverébe.

A férfit a Patterson Dental, az Eaglesoft anyacége jelentette fel azzal, hogy illegálisan szerzett hozzáférést, amikor nyilvánosan elérhető adatokat nézett meg.

Rovatok