Index Vakbarát Hírportál

Eladná szabadalmait a Yahoo

2016. június 8., szerda 09:05 | aznap frissítve

Pénzszűkében lehet a Yahoo, ha ilyen lépésekhez folyamodik. A cég háromezer régi szabadalmát hirdette meg, amelyekért nagyjából egymilliárd dolláros bevételt remélnek.

Az elmúlt hetekben a Yahoo leveleket küldött szét a lehetséges vásárlóknak. Olyan szabadalmakat szeretne eladni, amelyek a cég 1996-os alapításáig nyúlnak vissza, közte az eredeti kereső technológia szabadalmát is.

A határidőt június közepében határozták meg, eddig lehet majd licitálni az első körben. A Yahoo egy erre specializálódott befektetési bankot is megbízott, hogy minden flottul menjen.

A cég szóvivője megerősítette a Wall Street Journal értesülését. Azzal védekezett, hogy ez rendkívüli lehetőség az iparágban működő cégeknek, hogy megszerezzenek egy jó adag fontos szabadalmat az internetes kereséssel és hirdetésekkel kapcsolatban.

Időközben a Yahoo a legfőbb üzletágát is árulja, a vevők között a Verizont emlegetik, aki nagyjából hárommilliárd dolláros vételárat adna a cégért. Ebben a kérdésben is napokban jár le az első körös ajánlatok határideje.

Rovatok