Index Vakbarát Hírportál

Saját hardvert gyárthat a Snapchat

2016. június 10., péntek 18:23

A pletykák szerint a Snapchat hamarosan beszállhat a hardverbizniszbe; állítólag egy, a Google Glass-hez hasonló okosszemüvegen dolgoznak. A cég az üzenetküldő szoftverével vált világhírűvé, de az utóbbi időben több, korábban hasonló területen dolgozó munkatársat alkalmaztak.

A Snapchat legutóbb két hardverspecialistát igazolt le; ők korábban az akciókamerákat gyártó GoPrónál, illetve a Google Project Auránál dolgoztak. (Ez a divízió tervezte a Google Glasst is.) Az okosszemüveges pletykákat alátámasztja, hogy a Snapchat 2014-ben, nagyobb felhajtás nélkül megvásárolta a Vergence Labst, akik videókat rögzítő okosszemüvegeket terveztek.

A céghez közel álló források a Business Insidernek azt mondták, hogy a Snapchat komolyan be akar törni a hardverpiacra, de ennél közelebbit ő sem árult el. A CNET márciusban kiszúrta, hogy a Snapchat több híres tervezőt is alkalmazott, például a szemüvegdizájner Lauryn Morriest, illetve egy mérnököt, aki a miniatürizált, nagyon alacsony fogyasztású eszközök szakértője.

A Snapchat piaci értékét komoly elemzők 18 milliárd dollárra becsülik.

Rovatok