Index Vakbarát Hírportál

A Huaweinek van egy B terve

2016. június 27., hétfő 09:00

A Huawei úgy döntött, hogy saját operációs rendszert fejleszt, hogy legyen alternatívája, ha nem jönne be az androidos biznisz. Ráadásul nem is valamilyen szedett-vetett rendszert szeretnének összedobni, az Apple egyik korábbi dizájnerét, Abigail Brodyt vették fel a feladatra.

Ennek azért van jelentőséget, mert a Huawei a harmadik legnagyobb mobilgyártó a Samsung és az Apple mögött. A kínai gyártónak nem a nyugati országokban jelentős méretű, hanem Kínában. És mint azt számtalanszor leírtuk, Kína a világ legnagyobb mobilpiaca.

A Huaweit gyakran hasonlítják a Samsunghoz, hasonló utat jár be, csak egy korábbi szakaszban tartanak most. Mint a Samsung, a Huawei egy óriásvállalat, számtalan termékkel. Eddig Androidot tettek mobiljaikba, pont mint a Samsung. De a koreai vállalatnak is van saját operációs rendszere, a Tizen és most a Huawei is erre készül.

Ezek a saját operációs rendszerek jól működhetnek, lehetnek akár ugyanolyan jók és gyorsak, mint az Android. Egy gond van velük, hogy nincs mögöttük olyan alkalmazásbolt és fejlesztői bázis, amely miatt a felhasználóknak megérné váltani.

Rovatok