Index Vakbarát Hírportál

A vád: 6,7 millió dollárnyi nyomtatópatron elsikkasztása

2016. július 30., szombat 13:10

Egy Las Vegas-i nőt azzal vádolnak, hogy több mint 6,7 millió (egészen pontosan 6 715 531) dollár értékű, nyomtatókba való tintapatront lopott el munkaadójától, és Amerika másik végében értékesítette azokat – írja a Register.

A 41 éves Jennifer McCain-Bray beszerzési elemzőként dolgozott a Las Vegas Valley Water District nevű vízszolgáltatónál. A közalkalmazott a vád szerint a sok tintapatront az LVVWD különböző irodáiba rendelte, majd azokat egy New Jersey-i cégnek adta el, ami a nő PayPal számlájára utalta a pénzt. A nő nyolc évig, 2007 és 2015 között sikkasztotta össze a több millió dollárnyi tintapatront. 2015 végén derült ki a dolog, akkor McCain-Bray elismerte tettét munkaadójának, és felmondott. Az FBI ezután kezdett nyomozni, és csütörtökön vették őrizetbe a nőt, aki most már tagadja, hogy rosszat tett volna.

Az eset után az LVVWD felmondott egy beszerzési vezetőnek, egy könyvvizsgálónak és egy pénzügyesnek is, akik évekig nem vették észre a csalást. Nincs arra utaló jel, hogy összejátszottak McCain-Brayjel, ugyanakkor a vádirat szerint a nőnek voltak meg nem nevezett segítői. McCain-Bray tárgyalása szeptemberben kezdődik, és ha bűnösnek találják a vádpontokban, akár 20 évet és 250 ezer dolláros büntetést is kaphat.

A Register szerint a nyomtatópatronok elég népszerűek az irodai sikkasztók körében, mert grammra drágábbak, mint némelyik illegális drog, sűrűn kell rendelni belőlük és nehéz pontosan követni a fogyásukat.

Rovatok