Index Vakbarát Hírportál

Minden, amit tudni akartál a kínai internetezőkről

2016. augusztus 5., péntek 06:01

Kínában 710 millió internet használó volt június végén, több mint 90 százalékuk mobilról internetezik, írja az MTI egy Pekingben közzétett friss ágazati statisztika alapján. Az 1,4 milliárd lakosú országban 448 milliónyian vásárolnak online.

Az adatokból az is kiderül, hogy az első fél évben 40 százalékkal nőtt az ételrendelést szolgáló alkalmazások használóinak száma és közelíti a 150 milliót. A taxit rendelő applikációkat csaknem 160 millió kínai használja.

Az okostelefonjukon internetezőknek csaknem 92 százaléka használ azonnali üzenetküldő szolgáltatást és közel 80 százalékuk tölt le új alkalmazásokat. A legnépszerűbbek a keresők mellett az online fizetéshez, valamint a zene- és videó letöltéshez kapcsolódnak.

Az idei év első hat hónapjában több mint 21 millióval nőtt az internetezők száma, miközben 37 millióval többen lettek a mobil internetezők.

Az ország lakosságának 51,7 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ami 1,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A városi lakosság 67,2 százaléka netezik, a vidéki lakosságnak pedig 31,7%-a. A jelentés szerint a kínaiak átlagosan 3,8 órát töltenek az interneten, némileg többet, mint tavaly.

Rovatok