Index Vakbarát Hírportál

Októberben érkezhetnek az új Macbookok

2016. augusztus 10., szerda 16:54

Most senkinek sem javasolt a Macbook Pro vásárlása, és nemcsak azért nem, mert az Apple nagyon régen frissítette a termékeket, hanem mert több elemző azt rebesgeti, hogy ősszel látványosan megújul ez a termékvonal.

A Bloomberg hírügynökségnél Mark Gruman, a KGI-nél Ming-Chi Kuo állt elő azzal, hogy nagyon sok változásra számíthatnak az érdeklődők. Mivel egy jó Macbook Pro félmillió forintba vagy annál is sokkal többe kerül, nagyon nem mindegy, hogy ez a pénz tavalyelőtti technikára, vagy élvonalbeli újításokra megy el.

A pletykák szerint az új Macbook Pro vékonyabb és könnyebb lesz a mostani modelleknél, de nem lesz cseppalakú, mint a Macbook Air. A kijelzőt körülvevő sáv és keskenyebb lesz, tehát maga a gép is kisebb méretű lehet az elődjeinél.

Hogy megvalósítható legyen a méretcsökkentés, könnyen elképzelhető, hogy az Apple súlyos áldozatokat hoz, és lemond mind a beépített kártyaolvasóról, mind a hdmi portról. Sőt, még a mágneses MagSafe és a Thunderbolt is eltűnhet, hogy kisebb méretű usb-c aljzatok vegyék át a helyüket.

Még egy jól látható hardveres újításra számítanak az elemzők: egy billentyűzet fölé helyezett keskeny OLED érintőkijelzőre. Még nem tudni pontosan, hogy ez mire lesz jó. Átveheti a fölső sorban lévő funkciógombok szerepét, de akár appokban használatos programozható gombok is kerülhetnek a felületére.

Kevésbé látványos, de hosszú távon annál több előnyt kínálhat a beépített TouchID szenzor. Az ujjlenyomatos azonosítás nemcsak a MacOS Sierra jelszavát helyettesítheti, hanem akár az appok jelszavait is. Ez sokkal kényelmesebbé tenné a böngészést, az online szolgáltatások biztonságos használatát, ráadásul nagy lökést adhat az Apple Pay fizetési rendszernek is. 

Rovatok