Index Vakbarát Hírportál

Magyarországé a világ harmadik leggyorsabb mobilnete

2016. szeptember 1., csütörtök 09:24

A magyar mobilszolgáltatók másodpercenként átlagosan 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, ezzel Magyarország újra a világ harmadik legjobb eredményét érte el – írja az MTI az OpenSignal legfrissebb jelentése alapján. Dél-Korea 41,34 megabites letöltési sebességgel veri a világot, Szingapúr 31,19 megabittel a második.

Az átlagos letöltési sebesség meghatározásánál a 3G és 4G szolgáltatások gyorsasága mellett a hálózati elérhetőséget is figyelembe vették a felmérésben. A földrajzi lefedettség helyett azt vizsgálták, hogy az idő hány százalékában hozzáférhető 3G vagy annál fejlettebb hálózat a felhasználók számára. Ez az arány a vizsgált 95 ország többségében meghaladta a 75 százalékot, Dél-Korea itt is első helyen áll 98,54 százalékkal.

Magyarország hálózati elérhetőségben csak a 46. helyen áll 85,31 százalékkal.

Ez persze nem olyan meglepő, hiszen aki járt már eldugottabb vidéki helyeken az országban, tapasztalhatta, hogy sok helyen még mindig használhatatlan a mobilnet.

A felmérésben résztvevő országok majdnem felében még mindig inkább wifin keresztül kapcsolódnak a felhasználók a mobilhálózatra, ebben élen jár Hollandia, ahol a wifihasználat időaránya 70,05 százalék, míg a magyaroknál ez az arány 53,71 százalék.

A felmérés május 1. és július 23. között, több mint 800 ezer okostelefon-felhasználó bevonásával, OpenSignal-appon keresztül készült.

Rovatok