Index Vakbarát Hírportál

Superman is megirigyelné ezt az okosszemüveget

2016. szeptember 3., szombat 10:03

Igazán nem szeretnénk Superman képességeit becsmérelni, de vannak dolgok, amiket jobb a kütyükre bízni. Az IFA-n kiállító Epson új projektoros szemüvegével például egyszerre két helyet is láthatunk: azt, ami az orrunk előtt van, illetve még egyet, amit egy kamerából vetítünk a szemüveg speciális lencséjére.

Az Epson most úgy látja, hogy az öt éve fejlesztgetett okosszemüvege elsősorban arra lesz jó, hogy a dróntulajdonosok betartsák az eszközük röptetésére vonatkozó, egyre szigororodó szabályokat. Ezzel a szemüveggel ugyanis a drónpilóta folyamatosan szemmel tarthatja az eszközét, miközben azt is látja, hogy a drónra szerelt kamera mit rögzít.

Most a kamera képét általában egy tabletre vetítik ki, amit a kontrollerre rögzítenek. Ez a konfiguráció veszélyes, mert el kell dönteni, hogy a tabletet bámulva operatőrködünk, vagy inkább csak a drónra figyelünk, nehogy nekirepüljünk valaminek.

Az októberben boltokba kerülő Epson Moverio BT-300 eszközben már OLED kijelzőről vetítik ki a képet, és 720p felbontásban, tehát a szemüveggel akár mozizni is lehet, és nagyon jók, élénkek a színei. A beépített kamera 5 megapixeles. A fejen viselt egységhez vezetéken csatlakozik az eszköz agya, egy Androidot futtató rendszer, néhány vezérlőgombbal kiegészítve. És persze az is fontos, hogy az új Moverio ugyanolyan jól áll az ember fején, mint a két évvel ezelőtti változat.

Rovatok