Index Vakbarát Hírportál

Rekordot döntött a világ leggyorsabb elektromos autója

2016. szeptember 23., péntek 16:17

Minden korábbi rekordját megdöntötte a világ leggyorsabb elektromos autója, a Venturi Buckeye Bullet (VBB-3), amely elérte az óránkénti 576 kilométeres csúcssebességet – írja az MTI. A VBB-3 egy másik rekordot is megdöntött: egy mérföldes (1,6 kilométeres) távon 549,43 kilométer per órás sebességgel haladt.

A rekordokat a Salt Lake Cityhez közeli Bonneville sós síkságon állította fel az elektromos autó vezetője, az amerikai Roger Schroer. A Bonneville-tó kiszáradt medre népszerű terep, a tükörsima felszínén már több szárazföldi sebességrekordot állítottak fel.

A Buckeye Bulletet az Ohiói Egyetem diákjai fejlesztették ki a sportautókat gyártó Venturi cég közreműködésével.  Az autó legutóbb 2010-ben állított fel gyorsasági rekordot, amikor még elődje, a Buckeye Bullet 2.5 nevű modell produkált egy mérföldes szakaszon 495 kilométer per órás átlagsebességet, a csúcssebessége pedig 515 kilométer per óra volt.

A Giorgio Rizzoni vezette ohiói csapat még nem végzett a mostani rekorddal, a VBB-3-mal el akarják érni a 643,7 kilométer per órás sebességet is.

Rovatok