Index Vakbarát Hírportál

Babahelyettesítő robotot árulnak Japánban

2016. október 3., hétfő 14:41

Három évvel ezelőtt a Kirobo nevű aprócska robotot felküldték a Nemzetközi Űrállomásra, a 34 centiméteres robot a japán asztronauta, Koichi Wakaka legjobb haverja lett. A robot sikere miatt a gyártó cég, a Toyota úgy döntött, egy még kisebb robotot gyárt, ez a Kirobo Mini.

A Kirobo Minit még tavaly jelentették be, de csak most jutott el odáig a cég, hogy piacra dobja a robotot. Nagyjából 110 ezer forintnyi jenbe kerül majd. A kissé drága játék annyira pici, hogy autós bölcsője is lesz, így tulajdonosa mindenhová magával viheti.

Nem véletlenül használtuk a bölcső szót, a robotot ugyanis gyerekpótléknak is szánják. A Kirobo Mini is magas gyerekhangon fog megszólalni, óriási szemei vannak és a célja, hogy érzelmi kötődést alakítson ki tulajdonosával. A Kirobo Mini a család részévé válhat, pároknak, idősebbeknek, egyedülállóknak ajánlják.

A Reuters szerint az öregedő, egyre kevesebb gyereket szülő Japánban nem véletlen a hasonló társrobotok jelenléte. Egyre több cég gyárt olyan humanoid robotokat, amelyek akár beszélgetőpartnerként, akár babahelyettesítőként tudnak működni.

Rovatok