Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a Panasonic hajlítható akkuja

2016. október 5., szerda 16:45

Rugalmas, hajlítható akkumulátort fejlesztett ki a japán Panasonic, és ezt Japán legnagyobb elektronikai vásárán, a Ceatecen mutatták be szerdán - írja az MTI. A vállalat  most még csak egy 25 fokban hajlítható modellt kínál, és azzal számol, hogy legkésőbb 2018-ban piacra kerülhetnek az ilyen aksival működő eszközök.

A rugalmas akkumulátorok nagy hátránya, hogy még nem sikerült óránként 60 milliamper fölé tornászni a teljesítményüket, miközben a mai okostelefon-akkumulátorok teljesítménye óránként 1500-3000 milliamper. A Panasonic oldalán látható információk szerint a legkisebb 28,5×39 milliméteres hajlítható akku 17,5 mAh kapacitású, de a 60 mAh kapacitású sem hatalmas, csupán 40×65 milliméteres. 

A hajlítható akkumulátoroknak az okosórákban vehetik hasznát, és ha sikerül növelni a kapacitást, az lökést adna az összecsukható érintőképernyős okostelefonok fejlesztésének. Iparági szakértők szerint többek között a Samsung és az LG is dolgozik ilyen mobilon. Ehhez persze ki kell fejleszteni az összecsukható kijelzőt is.

Rovatok