Index Vakbarát Hírportál

Trolljai miatt nem kell a Twitter senkinek

2016. október 19., szerda 14:16

Alig egy hónapja úgy tűnt végre vevőre talál a Twitter, ez lehet a techvilág következő óriásakvizíciója. A Google-t, a Disneyt és a felhőalapú szolgáltatások óriását, a Salesforce-t is hírbe hozták a céggel. Aztán semmi nem lett az egészből.

Senki nem tett konkrét ajánlatot és ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a szolgáltatás neve összekapcsolódik a trollkodással. Több nagy gazdasági lap is arról ír, hogy a trollok miatt nem merik megvásárolni a Twittert.

A Disney két befektetési bankot is megbízott, hogy dolgozza ki a felvásárlás menetét, de végül meghátráltak. Attól félnek, hogy a Twitter szexista, rasszista és más módon kellemetlen felhasználói kedvezőtlenül befolyásolnák a Disney családbarát imidzsét.

A Salesforce ugyan nem családbarátnak pozicionálja magát, de hasonló indokok miatt döntött úgy, hogy nem ad hivatalos ajánlatot a mikroblogging szolgáltatásra. Ezt maga Marc Benioff ismerte el a CNBC egyik műsorában.

Persze nem csak a trollok tehetnek mindenről. A Bloomberg értesülései szerint a Twitter 12 milliárd dollárosra beállított ára még a Disneynek is túl sok lenne, nem azért mert nem tudná kifizetni, hanem egyszerűen azért, mert sokallja.

Úgy tűnik, a Twitter nem tud kikeveredni mostani helyzetéből, egyedül kell helytállnia, nem fogja felvásárolni senki, ha nem változtat. De nem mernek változtatni, nehogy megállítsák a növekedést. Ráadásul ragaszkodnak alapításkori alapértékükhöz, a szólásszabadsághoz és nem tudnak megoldást találni az elharapódzó gyűlöletbeszéd ellen.

Rovatok