Index Vakbarát Hírportál

A Google még nem barátkozott meg a Diákhitel új honlapjával

2016. október 28., péntek 14:43

Péter nevű olvasónk hívta fel a figyelmünket egy érdekes/bosszantó/lényegtelen anomáliára. (A megfelelőt mindenki aláhúzhatja, de ne alkoholos filccel, mert az nehezen jön le a monitorról!) A Diákhitel Központ honlapja nemrég megújult. Ez nagyszerű hír, a Google-keresések találatait előkereső botok viszont még nem vették észre a változást. Ez ugye azért lehet kellemetlen, mert gyakran nem közvetlenül egy weboldalra megyünk, hogy ott kelljen turkálni a menüpontok között, hanem rögtön ráguglizunk arra, ami konkrétan érdekel, és onnan a közvetlen linkre megyünk, mert ez kényelmesebb.

Mármint kényelmesebb akkor, ha az a link élő oldalra mutat, nem az előző változatra. Ha például a Diákhitel 2 jellemzőire kíváncsi valaki, a Google még mindig ide irányítja, pedig itt már csak egy 404-es hibaüzenet árválkodik, az aktuális változat ez. Ugyanez a helyzet például a törlesztés menetével, amiről itt már nem sokat lehet megtudni, de itt annál inkább.

A probléma nyilván ideiglenes, amint a Google-botok újra letapogatják az oldalt, fel fog nekik tűnni, hogy valami nincs rendben, és korrigálnak. Ettől persze az oldal fejlesztői is figyelhetnének, hogy ne nyírjanak ki pár betűnyi változtatás kedvéért egy halom linket.

Péter egyébként nem aprózta el, rögtön még egy, még kellemetlenebb hibát kiszúrt, ami valóban még most sincs javítva: ha a diakhitel.hu-t mobilon nyitjuk meg, az oldal alján van egy tényleg hasznosnak ígérkező funkció, az ügyfélszolgálat hívása egyetlen tapizással. A gomb viszont sajnos nem az aktuális számot rejti, ami némileg levon a funkció az értékéből.

Köszönték, javították

A két észrevétellel kapcsolatban írtunk a Diákhitel Központnak is, akik rekordsebességgel válaszoltak is. Mint írták, "rövid és megfeszített munka után másfél-két héttel ezelőtt cseréltük le a teljes portálmotort", így örülnek minden észrevételnek. A két konkrét problémára is reagáltak:

Rovatok