Index Vakbarát Hírportál

Kihalóban a baracksegg formájú emoji :'(

2016. november 7., hétfő 08:57

Az Apple mobil eszközein igen népszerű ikon (emoji) volt a barack. A karakternek kellemesen áthallásos jellege van, mivel ez a barack így egy kicsit messziről nézve, félig behunyt szemmel, nagyon takaros, rendes seggnek látszik. A felhasználók nem is restellték kihasználni a szimbólum kétértelműségét.

A múlt idő  használata rövidesen indokolt lesz. A héten ugyanis megjelent az Apple mobil operációs rendszere, az iOS 10.2 béta verziója. Ez hozzáférést ad a felhasználóknak a Unicode 9.0 karakterkészlethez, ami egy csomó új, illetve újratervezett emojit hoz magával. Az újdonságok között lesz köztük avokádó, rocksztár, gorilla, kacsa, saláta, és még sokan mások – a teljes listáért érdemes átböngészni az Emojipedia vonatkozó cikkét.

A cikkből az is kiderül, hogy rövidesen búcsút mondhatunk a perverz baracknak, ami – ahogy a Nymag szerzője fogalmaz – többé már nem fog hasonlítani egy cuki rajzfilmseggre.

Ilyen volt a régi barack, és ilyen lesz az új:

Y'all done misused the peach emoji so often apply had to change it. Just watch, they bout to delete the eggplant in the next update. pic.twitter.com/R3cbBaODbI

— Oscar Pimienta (@Opimi1) 2016. november 1.

Jó eséllyel veszteséglistára kerülhet az indifferencia szimbólumaként használt ¯\_(ツ)_/¯ is, mivel a széttárt karú, vállvonogatós gesztusnak is lesz saját emojija. Egy kék pulcsis, nyak nélküli, gombócorrú, legofrizurás karakter. Ő:

Az internetezőket látszólag nem ez háborította fel, hanem a barack áttervezése. Mint ebből a tvitből is látható, egyesek ezzel az ikonnal szerezték az első szexuális tapasztalataikat. 

RIP TO THE PEACH EMOJI, THE ONLY WAY I KNEW WHAT A BUTT LOOKS LIKE

— mortal being (@sexualjumanji) 2016. november 1.

 Ég veled, barack, te cuki, rajzfilmszerű segg.

(A „felállva tisztelgés” szókapcsolatot az áthallások miatt inkább hanyagoljuk.)

Rovatok