Index Vakbarát Hírportál

Nem bír eltűnni a Nokia, újra visszatér az okostelefon-piacra

2016. december 1., csütörtök 20:47

Bár már többször befuccsolt, mégsem hajlandó feladni a Nokia, a márka ugyanis jövőre visszatér az okostelefonok piacára.

Ezúttal azonban nem az eredeti finn cég, de nem is az előbbinek a mobilüzletágát három éve felvásárló Microsoft akarja feltámasztani a márkanevet. Arról van szó, hogy a Nokia korábbi dolgozói alapítottak egy új vállalatot a szebb napokat látott márka újraindítására, és ehhez már ki is vásárolták a Nokia nevet az azt birtokló Microsofttól - írja a Guardian.

Az új Nokia mögött álló HMD Global nevű cég már le is szerződött az egyebek mellett bérgyártásban az Apple iPhone-okat is készítő tajvani Foxconn-nal, és jövőre piacra akarnak dobni egy androidos telefont.

A brand felélesztésével nem titkolt céljuk a Nokia iránt nosztalgiát érzők megszólítása, bár azért kétséges, hogy önmagában ezzel sikeresek lehetnek majd a rendkívül versengő és elég telített piacon. Már csak azért is, mert azért a Nokia történetének utolsó pár éve nem pont a versenyképesség és a minőség emlékeit ébreszti az emberben.

Mindenesetre a vállalkozó szellemű régi-új nokiások abban bíznak, hogy a márka ereje és a korábbi üzleti tapasztalataik elegendők lesznek ahhoz, hogy lyukat üssenek a Samsung, az Apple és a Huawei között maguknak.

Rovatok