Index Vakbarát Hírportál

Jövőre már nyereséges lehet a Spotify

2016. december 2., péntek 11:44

Európa egyik legértékesebb startupja, a Spotify jövőre már nyereséges lehet – állítja az igazgatótanács egyik tagja, aki a cég egyik első befektetője is volt.

A Spotify a streamerek globális piacának első számú terméke, még úgy is, hogy olyan riválisok szorongatják, mint az Apple és a Google. Mióta a svéd alapítók, Daniel Ek és Martin Lorentzon létrehozták a céget, a Spotify folyamatosan veszteséget termelt, de a közeljövőben ez megváltozhat.

Par-Jorgen Parson, a Northzone kockázatitőke-cég befektetője elmondta, hogy a Spotify története mostanáig a növekedésről szólt, de hamarosan a nyereségesség is fókuszba kerülhet. Amikor a Business Insider újságírója rákérdezett, hogy ez akár jövőre is bekövetkezhet-e, Parson azt felelte: „Igen, abszolút.”

A Spotify értékét nyolcmilliárd dollárra becsülik. A hírek szerint 2015-ben 184,5 millió dollár veszteséggel zárták az évet, szemben a 2014-es 165,1 millióval. Parson azonban befektetőként nem tartja kizártnak, hogy a cég hamarosan a tőzsdére léphet. Ez nagy lökést adhat a kétezer embert foglalkoztató Spotifynak, ami így tényleg Európa egyik legnagyobb technológiai vállalatává válhat.

A hasonló méretű és sikerű startupokat általában még a növekedés korai szakaszában beszippantja a Szilícium-völgy vagy Kína, de Ek korábban azt nyilatkozta, hogy nem tervezik eladni a céget.

Rovatok