Index Vakbarát Hírportál

Alvó anyja ujjlenyomatával vásárolt egy hatéves

2016. december 29., csütörtök 12:37

Még csak hatéves a kis Ashlynd Howell, de máris úgy kezeli az okostelefonokat, mint egy hekker. A vállalkozó kedvű kisgyerek kihasználta, hogy anyja ledőlt aludni, az ujjlenyomatával feloldotta az okostelefonját, majd a biometrikus azonosítással az Amazon appboltjában is rendesen bevásárolt.

Szülei összesen 13 visszaigazolást kaptak a vásárlásokról, és azt gondolták, hogy valaki feltörte a fiókjukat. Ez így is történt, csak éppen nem gondolták, hogy a saját lányuk a tettes. Amikor rákérdeztek, Ashlynd büszkén elmondta nekik, hogy bizony ő vásárolt be. Valljuk be őszintén, melyik hatéves ne lenne büszke arra, hogy tök egyedül sikerült ilyesmit véghezvinni?

Persze a szülei nem örültek ennyire, és igyekeztek visszaváltani a pokémonos tartalmakat. A 250 dollárba, azaz több mint hetvenezer forintba kerülő ajándékcsomagnak azonban csak a harmadát sikerült pénzre váltani.

A fogyasztóvédők igyekeznek elérni, hogy az online kereskedők megnehezítsék a gyerekek dolgát, és ne tudják túl könnyen elkölteni a szüleik pénzét, mert azt azért nem várhatjuk el, hogy védőkesztyűben menjenek aludni. Bár Ashlynd esete egyedülálló, felmerül a kérdés, hogy mennyire nevezhető biztonságosnak egy online bolti rendszer, amit egy hatéves ki tud játszani.

Rovatok