Index Vakbarát Hírportál

Hackerektől féltik a játékbabákat, kivonták őket a forgalomból

2017. február 17., péntek 18:15

Az internetre csatlakoztatható az a beszélő baba, amit pénteken kivontak a forgalomból, mert attól tartanak, hogy hackerek manipulálhatják - közölte pénteken a német távközlési hatóság az MTI szerint. A Bundesnetzagentur azért hozta ezt a szokatlan döntést, mert My Friend Caylának, a beszélő babának "rejtett adóvevője" van. A hivatal, amely közlése szerint több hasonló játék megvizsgálását is tervezi, arra kérte a szülőket, ha már vettek ilyen játékot, törjék össze.

"Azok a tárgyak és főként játékok, amelyekben adattovábbításra alkalmas rejtett kamera vagy mikrofon van, veszélyeztetik az emberek magánéletét" - magyarázta Jochen Homman, a hivatal elnöke.

Nem terveznek semmilyen intézkedést a játékot megvásárló szülőkkel szemben, ám "feltételezik, hogy a szülők felelősen járnak el, és ártalmatlanná teszik a veszélyt hordozó játékszert".

Európai fogyasztóvédelmi szervezetek már tesztelték a babát, novemberben pedig arra figyelmeztették a vevőket, hogy a játék adóvevőjén keresztül hackerek beszélni tudnak a gyerekekhez.

Rovatok