Index Vakbarát Hírportál

Mégis lehet „Nem tetszik” gomb a Facebookon

2017. március 6., hétfő 08:40

A Facebook végül mégiscsak bevezetheti a nem tetszést kifejező gombot, ha nem is pont úgy, ahogy azt sokan várták. A lefelé mutató hüvelykujj az üzenetküldő szolgáltatáson belül jelenhet meg, sok másikkal együtt.

Hogyan reagálhatnak a felhasználók egy-egy üzenetre? A Facebook azt szeretné, ha minden egyes sorra külön emojit küldhetnénk, vagyis ugyanúgy tudnánk reagálni, mint a Hírfolyamban megjelenő posztokra.

A közösségi oldal néhány felhasználó Messengerében már elkezdte ezeket tesztelni. Ha a csetszolgáltatásban az üzenetek fölé visszük a kurzort, akkor megjelennek az opciók, az emojik, amelyeket használhatunk. Ezek között vannak a már jól megszokott Tetszik, Imádom, Szomorú, Csodálkozó és Mérges emojik, de újdonságként a lefelé mutató hüvelykujj is.

Közös threadekben is használható majd a sok emoji, ha a Facebook a bevezetés mellett dönt. Egyelőre ugyanis csak néhány felhasználónál jelent meg ez. Ha ők sokat használják és tetszik nekik, akkor válik majd mindenkinek elérhetővé.

A Dislike, vagyis nem tetszés kifejező gombról régóta pletykálnak, de a Facebook nem akarja bevezetni a hírfolyamban. Egyszerűen azért, mert nem akarják, hogy a tartalmak köré negatív jelek is kapcsolódjanak. De az igényt felismerték ők is, így tavaly bevezették a többféle érzést kifejező reakciót. A csetalkalmazás más, az nem nyilvános, nem látja az összes ismerős, valószínűleg ezért engedik itt a Dislike gombot.

Rovatok