Index Vakbarát Hírportál

Három napig tartott a Snapchat-csoda

2017. március 7., kedd 09:17

Hétfőn 12 százalékot esett a Snapchat árfolyama, ez volt a harmadik teljes nap a tőzsdei bevezetés óta. A részvények 23,77 dolláron zártak, ami azt is jelenti egyben, hogy a tőzsdére lépés árfolyama, vagyis 24 dollár alá estek. 

Az induló árfolyam 17 dollár volt, de már csütörtök reggel 24 dolláron indította a kereskedést a Snap Inc (a Snapchat anyacége). Már maga az induló árfolyam is meglepett mindenkit, de a napközbeni növekedés és a befektetői roham miatt még nagyobb volt a csodálkozás.

Az esés oka valószínűleg a nem túl bizakodó elemzői jelentések lehettek. Hat különböző cég is eladásra javasolta a Snap részvényeit, ami szokatlanul magas számnak tűnik.

Az elemzők amiatt aggódnak, hogy a cég növekedése erősen a felhasználók számának növekedéséhez kapcsolódik. A Snapchatet naponta 158 millióan használják. Ez nem rossz, de a tavalyi Q4-ben csak ötmillió új felhasználót sikerült hozzátenni ehhez a számhoz. Ami ugye visszaesés az egy évvel korábbi növekedéshez képest.

Persze nem kell még temetni a Snapchatet, az első néhány nap mindig hullámvasút. A cég részvényeinek értéke az első kereskedési napon 44 százalékkal növekedett, majd pénteken további 12 százalékkal drágultak a papírok.

Rovatok