Index Vakbarát Hírportál

Feltörtek egy kamerás-wifis szexjátékot

2017. április 5., szerda 15:52

Érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen kamerás és wifis eszközt használunk, mert ez a kombináció mindig is meghívót jelentett a hekkereknek. Most a Svakom Siime Eye nevű wifis vibrátorról derült ki, hogy a hatósugarában gyakorlatilag bárki beléphet rá, hogy végignézze a felhasználó önkielégítését – írja az Engadget .

Mindez alig pár héttel azután történik, hogy egy sokkal kevésbé veszélyesen kémkedő okosvibrátor gyártóját kártérítés megfizetésére köteleztek.  

A Pen Test Partners szakértői arra figyeltek fel, hogy az okosdildó gyártójától nem volt valami okos dolog úgy beállítani a gyári jelszót, hogy az alapértelmezetten 88888888 legyen minden egyes eszközön, mert nem biztos, hogy a felhasználó első dolga lesz jelszót változtatni az eszközön.

Oké, nyilván az vesz beépített kamerával és wifivel felszerelt műpéniszt, aki egyébként is közvetíteni szeretné az aktust, de egészen biztosan kevesen gondolják úgy, hogy ezt pont a szomszédaikkal szeretnék megosztani.

Márpedig, mint kiderült, a vibrátorba épített wifi hatósugarában elég a megadott jelszóval belépni a vibrátor wifi hotspotjára, és máris fogható a közvetítés. Egy kis extra munkával az eszközön lévő webszerver is elérhető, és az idegen behatoló átveheti a dildó irányítását.  

Rovatok