Index Vakbarát Hírportál

Hajlított OLED-kijelzőt kap az új Pixel mobil

2017. április 10., hétfő 18:07

A Google egybillió dél-koreai von (257 milliárd forint) befektetéssel kínálta meg az LG Displayt, az LG kijelzőket gyártó lányvállalatát a hajlékony OLED-kijelzők gyártásának felpörgetése érdekében, mert ilyen kijelzőt akarnak rakni a következő Pixel mobilba  írja a ZDNet dél-koreai médiajelentések alapján.

Az LG Display gyártja az Apple Watch és az LG okosóráinak kis hajlékony OLED-kijelzőit, de hasonló okostelefon-kijelzőre jelenleg nincs kapacitása. A cég két új gyártósort épít, az egyik várhatóan az év második felében, a másik jövőre kezdi a gyártást.  A Google tavaly adta ki a Nexus helyébe lépő Pixel mobiljai első generációját, amely már OLED-kijelzőt kapott, de akadtak problémái a kijelzők leszállítása terén.

A megállapodással a Google bebiztosítaná a Pixel gyártásához szükséges kijelzőellátást, az LG Display jelentős tőkeinjekciót kapna, amelyből újabb gyártósort építhetne. A hírek szerint a dél-koreaiak még fontolgatják az ajánlatot, a befektetés összege a megegyezés végső változatában még feljebb is kúszhat.

A Google lépése már csak azért is érthető, mert nagy a verseny a hajlítható OLED-ért, a rivális telefongyártók csúcsmobiljai is ilyen kijelzőt kaptak vagy fognak kapni, a már bemutatott Samsung Galaxy S8-tól az eredetileg szeptemberre tervezett, de talán éppen a kijelzők miatt csúszó iPhone 8-ig. (Az Apple-nek a Samsung gyártja az OLED-kijelzőket.)

Rovatok