Index Vakbarát Hírportál

Nagyot zuhantak a Snapchat részvényei

2017. május 11., csütörtök 11:16

Nem hozta a várt számokat a Snap Inc., nagyot estek a cég részvényei – röviden így lehetne összefoglalni a csevegőplatform szerdai üzleti mélyrepülését.

A 2017 első negyedéves jelentés adatai szerint alig öt százalékkal emelkedett a Snapchat-et aktívan használók száma: a jelenleg számontartott 166 millió felhasználó ugyan 36 százalékkal több mint tavaly ugyanilyenkor, de jóval – kétmillióval – elmarad az előző negyedéves jelentést követő várakozásoktól, írja a BBC.

Bár a cég negyedéves bevételei is nőttek, 150 millió dollárra (ami 286 százalékos emelkedés), de ez a szám is elmaradt a várttól, 9 millió dollárral. Ráadásul a cég veszteségállománya nagyobbat emelkedett mint azt remélték: jelenleg tízmillió dollárral több, összesen 188,2 millió dollár.

A befektetők csalódottsága alaposan rányomta a bélyegét a kereskedésre: a beszámoló nyilvánosságra hozása utáni órákban drámaian, több mint 20 százalékkal csökkent a Snap papírok értéke a New York-i tőzsdén. Az elemzők szerint a várttól elmaradó növekedés, a kezelhetetlennek tűnő veszteségek, és a Facebook nyomasztó erősödése az eddig a Snapchat által uralta instant csevegés területén, nem túl biztatóak.

Rovatok